ua en ru

В НБУ мають намір звернутися до поліції за фактом псування активістами майна Гонтаревої

В НБУ мають намір звернутися до поліції за фактом псування активістами майна Гонтаревої Фото: глава НБУ Валерія Гонтарева

В НБУ розкритикували бездіяльність поліції в ході акції проти Гонтаревої

В Національному банку України мають намір звернутися до поліції за фактом псування активістами майна глави Нацбанку Валерії Гонтаревої. Про це йдеться в повідомленні НБУ у Facebook.

У НБУ відзначили, що в акції проти Гонтаревої брали участь невідомі молоді дівчата і журналісти, в тому числі каналу, пов'язаного з екс-акціонерами "ПриватБанку".

"Зокрема, сьогодні вранці кілька молодих людей намагалися завадити виїзду на роботу Валерії Гонтаревої, заблокувавши проїзд її автомобілю, і навмисне пошкодили належне їй майно. Враховуючи порушення, готується відповідна заява про злочин в правоохоронні органи. Ми також вимагатимемо вжити заходів у зв'язку з безпрецедентною бездіяльністю Національної поліції України, яка проігнорувала виклик на місце подій", - йдеться в повідомленні.

В регуляторі також закликали активістів "не влаштовувати показові вистави для подальшого поширення в російських соціальних мережах".

#officialcomment Коментар прес-служби з приводу акції, що відбулась біля будинку Голови НБУ Валерії Гонтаревої: Ця черг...

Опубліковано Національний банк України 6 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в НБУ пояснили слова Гонтаревої про відставку.