ua en ru

НБУ сподівається на швидке прийняття Радою законопроекту про захисту прав споживачів фінпослуг

НБУ сподівається на швидке прийняття Радою законопроекту про захисту прав споживачів фінпослуг Фото: Дмитро Сологуб (НБУ)

Вчора у НБУ відбулася координаційна зустріч з міжнародними донорами та партнерами

Національний банк України (НБУ) сподівається на швидке прийняття Верховною радою України законопроекту про захисту прав споживачів фінансових послуг. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, повідомляється на сайті Нацбанку.

Як повідомляється, вчора за участі Сологуба відбулася координаційна зустріч з міжнародними донорами та партнерами НБУ, які надають технічну та експертну допомогу.

За словами Сологуба, у 2018 році Нацбанк вперше презентував стратегію, у якій визначені ключові цілі НБУ, а саме: забезпечення ефективної, прозорої та стабільної роботи фінансової системи, досягнення інфляційних цілей, відновлення кредитування, вільний рух капіталу та фінансова інклюзія.

"Ми сподіваємось на швидке прийняття парламентом у другому читанні законопроекту "Щодо захисту прав споживачів фінансових послуг". Ми вдячні нашим партнерам за підтримку Національного банку у здійснені реформ та розвитку стабільної та ефективної фінансової системи України", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у липні президент України Петро Прошенко підписав закон про валюту, щодо встановлення режиму валютного регулювання, який передбачає вільне проведення валютних операцій їх суб'єктами.

Як пояснили у НБУ, закон про валюту набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня набрання ним чинності.