ua en ru

НБУ на валютному аукціоні задовольнив 56 заявок банків на 199,97 млн дол

Національний банк України (НБУ) вчора, 10 жовтня 2014 р., в ході чергового валютного аукціону задовольнив 56 заявок українських банків з купівлі іноземної валюти під потреби клієнтів на загальну суму 199,97 млн дол.

Національний банк України (НБУ) вчора, 10 жовтня 2014 р., в ході чергового валютного аукціону задовольнив 56 заявок українських банків з купівлі іноземної валюти під потреби клієнтів на загальну суму 199,97млн дол. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку в Facebook.

"Згідно з анонсованих керівництвом Національного банку України планів щодо підтримки регулятором валютного ринку, 10 жовтня 2014 р. відбулася друга на цьому тижні інтервенції з продажу валюти за єдиним курсом. Продаж валюти здійснювалася з метою задоволення попиту банків на валюту під потреби їх клієнтів. За підсумками проведеної інтервенції банкам було продано 199,97 млн доларів США за курсом 12,95 грн за долар США. Участь в інтервенції взяли 56 банків", - йдеться в повідомленні.

В Нацбанку відзначили, що профільні департаменти НБУ здійснюють постійний контроль за цільовим використанням банками іноземної валюти, купленої у нього. Згідно з нормами валютного законодавства придбана під час інтервенції іноземна валюта має бути використана виключно за цільовим призначенням.

Нагадаємо, на валютному аукціоні 9 жовтня НБУ задовольнив 54 заявки банків на 99 млн дол.