ua en ru

НБУ змінив порядок роботи на міжбанку

НБУ змінив порядок роботи на міжбанку Фото: Національний банк України

Регулятор продовжив час роботи системи угод та розширив перелік дозволених для операцій своп валют

Національний банк України (НБУ) продовжив час роботи системи угод на міжбанківському валютному ринку та розширив перелік валют, з якими уповноваженим банкам дозволено проводити операції "своп". Інформація про це розміщена на сайті регулятора.

У повідомленні говориться, що відповідні постанови правління НБУ, а саме № 721 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів НБУ" та №722 "Про внесення змін у деякі розпорядчі документи НБУ", набирають чинності 27 жовтня 2015 р.

Зокрема, регулятор збільшив час роботи системи підтвердження угод на міжбанку до періоду з 9:00 по 17:30 щодня з понеділка по п'ятницю. Раніше система працювала до 17:00 з понеділка по четвер і до 16:00 в п'ятницю.

Що стосується нового порядку проведення валютних операцій на умовах "своп", то НБУ надав уповноваженим банкам можливість здійснювати такого роду угоди з МФО. Водночас, Нацбанк розширив перелік валют, з якими уповноваженим банкам дозволено проводити такі операції. Крім того, знято обмеження щодо проведення "свопів" тільки з вільно конвертованими валютами (з 1-ї групи класифікатора іноземних валют та банківських металів).

Нагадаємо, раніше НБУ повідомляв про посилення вимог до небанківських організацій з обміну валют.