ua en ru

НБУ допускає ліквідацію деяких малих банків

НБУ допускає ліквідацію деяких малих банків Фото: Валерія Гонтарєва, голова НБУ, не исклоючает закриття малих банків

За даними регулятора, чистка банківського сектора практично завершена

Національний банк України (НБУ) не виключає закриття малих банків. Про це повідомила глава Нацбанку, Валерія Гонтарєва на 12-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вивели з ринку 62 банку, відправивши їх до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Ми майже завершили чищення. Але це не виключає, що малі банки не будуть закриватися ", - сказала Гонтарєва.

За словами глави регулятора, в НБУ створено дуже серйозний відділ моніторингу банків і в цьому році Нацбанк має намір сконцентруватися в тому числі на встановлення правильного нагляду за банками: "Ми розуміємо, що інвестори не вірять ні кредитним агентствам, ні аудиторів, ні центробанкам".

Глава НБУ також додала, що в цілому реформи банківського сектора проходить успішно і вона налаштована оптимістично: "У нас більш-менш є розвинені фінансові інструменти. Мінфін України вийшов на первинний ринок облігацій, а банківська система демонструє попит на це. Ми готові зайнятися цим бізнесом. Думаю, коли ми відновимо співпрацю з МВФ, то зможемо показати, наскільки швидко можемо рухатися".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ прогнозує дефіцит платіжного балансу на 2,5 млрд доларів в 2016 році.