ua en ru

НБУ прогнозує дефіцит платіжного балансу на 2,5 млрд доларів в 2016

НБУ прогнозує дефіцит платіжного балансу на 2,5 млрд доларів в 2016 Фото: Фото: Гонтарєва також додала, що в цілому реформа фінансового сектора розділена на 3 етапи

Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва заявила, що розраховує на показник в межах 3%

Національний банк України (НБУ) прогнозує дефіцит поточного рахунку платіжного балансу в межах 3% або 2,5 млрд доларів в 2016 році. Про це повідомила глава Нацбанку, Валерія Гонтарєва на 12-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital, передає РБК-Україна.

"Ми в цьому році запустили інфляційне таргетування. Зараз нам складно зробити точний прогноз, і це не тільки нам - всім країнам важко спрогнозувати баланс платежів, коли прогноз цін на нафту коливається від 20 доларів за барель до 40. До того ж У нас ще й російське ембарго і проблеми з транзитом через РФ в Азію. Але ми розраховуємо, що дефіцит поточного рахунку платіжного балансу буде в межах 3% або 2,5 млрд доларів у цьому році"

Гонтарєва також додала, що в цілому реформа фінансового сектора розділена на 3 етапи: "Перший ми закінчили, це було очищення. Другий - перезавантаження і ми його проходимо. Третій - стійкий розвиток. Перезавантаження займе рік, і в середині 2016 року ми будемо завершувати цю стадію. Але не знаю, чи вийде, від траншу залежить", - розповіла глава НБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Нацбанк придбав на аукціоні 55 млрд доларів, а до кінця року регулятор очікує, що міжнародні резерви досягнуть 19,6 млрд доларів.