ua en ru

Названі причини вибуху в аквапарку на Тайвані

Названі причини вибуху в аквапарку на Тайвані Фото: пожежа в аквапарку на Тайвані

Причиною масштабної пожежі могла стати іскра або недопалок

На Тайвані слідчі повідомили, що можливою причиною вибуху і пожежі в аквапарку в місті Нью-Тайбей під час свята фарб став недопалок від сигарети або іскра, передає The South China Morning Post.

Слідчі вважають, що недопалок або іскра викликала пожежа після розпилювання кольорового порошку зі сцени.

Поліція порекомендувала порушити кримінальну справу щодо організатора вечірки, а також двох працівників, які відповідали за технічну частину.

Всього понад 400 постраждалих після вибуху залишаються в лікарні, 200 з них - у важкому стані. Вісім постраждалих отримали небезпечні для життя травми.

"До цих пір незрозуміло, що сталося, але було багато курців, і погода була тепла", - повідомив офіційних властей Лін Цзе-Юй. Зазначимо, температура 36 градусів за Цельсієм.

Прем'єр-міністр Тайваню Мао Чі-куо оголосив про заборону на кольоровий порошок на майбутніх заходах, а аквапарк було наказано закрити після пожежі.

Відзначимо, що всього в результаті пожежі в аквапарку на Тайвані 519 осіб отримали поранення, 184 потрапили в реанімацію.

Нагадаємо, пожежа в аквапарку в місті Нью-Тайбей стався 27 червня під час вечірки Color Play Asia. Повідомлялося, що вибух стався після того, як у залі був розпорошений порошок.