ua en ru

Названа перша п'ятірка претендентів на Золотий м'яч-2018

Названа перша п'ятірка претендентів на Золотий м'яч-2018 Фото: Золотий м'яч (francefootball.fr)

У розширений список увійдуть 30 футболістів

Видання France Football назвало першу п'ятірку претендентів на нагороду "Золотий м'яч". Список кандидатів буде оновлюватися на офіційному сайті видання протягом усього понеділка, поки не будуть оголошені всі 30 футболістів.

П'ять перших претендентів: форвард мадридського "Реала" Карім Бензема, його напарник Гарет Бейл, страйкер ПСЖ Едінсон Кавані, кіпер "Ліверпуля" Аліссон Бекер і нападник "Манчестер Сіті" Серхіо Агуеро.

У 2017 році "Золотий м'яч" виграв Кріштіану Роналду. Дата проведення премії в нинішньому році поки невідома. У минулому церемонія вручення відбулася 7 грудня.

"Золотий м'яч" був заснований France Football в 1956 році як приз найкращому футболістові року в Європі. У 2010 році ФІФА і France Football оголосили про злиття нагород "Золотий м'яч" і "Гравець року" за версією ФІФА. У вересні 2016 сторони оголосили про припинення партнерства.

Нагадаємо, півзахисник "Реала" і збірної Хорватії Лука Модріч був визнаний кращим футболістом 2018 року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА).