ua en ru

Модріч визнаний кращим футболістом 2018 року за версією ФІФА

Модріч визнаний кращим футболістом 2018 року за версією ФІФА Фото: Лука Модріч (twitter.com/FIFAcom)

Хорват вперше в кар'єрі став володарем відповідної нагороди

Півзахисник "Реала" і збірної Хорватії Лука Модріч визнаний кращим футболістом 2018 року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА). Про це повідомляється в Twitter організації.

На нагороду претендували також єгипетський півзахисник "Ліверпуля" Мохамед Салах і португальський форвард "Ювентуса" Кріштіану Роналду.

У 2018 році Модріч разом з мадридським клубом виграв Лігу чемпіонів, а в складі своєї національної збірної дійшов до фіналу чемпіонату світу, де команда поступилася збірній Франції з рахунком 2:4.

Раніше Модріч був визнаний кращим футболістом минулого сезону за версією УЄФА і найкращим півзахисником Ліги чемпіонів-2017/18.

Зазначимо, ховат вперше став кращим футболістом року за версією ФІФА. Протягом останніх десяти років цю нагороду розподіляли між собою аргентинець Ліонель Мессі і португалуц Кріштіану Роналду.

Кращим тренером став Дідьє Дешам, який привів збірну Франції до перемоги на ЧС-2018.

Кращою футболісткою 2018 року став бразилійка Марта. Вона виграла титул вшосте. Кращий тренер року в жіночому футболі - Рейнольд Педрос, який став володарем жіночої Ліги чемпіонів разом з "Ліоном".

Автором найкращого голу 2018 року ФІФА назвала нападника Мохамеда Салаха. Новоспечений воротар мадридського "Реала" Тібо Куртуа був визнаний кращим голкіпером сезону.