ua en ru

Названо найбагатшого нардепа Верховної Ради

Названо найбагатшого нардепа Верховної Ради Фото: нардеп В'ячеслав Богуслаєв

Грошові активи Богуслаєва перевищують 825 млн гривень

Найбагатшим депутатом Верховної Ради України є член об'єднання "Воля народу", президент підприємства "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв, розмір грошових активів якого становить понад 825 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні громадського руху "ЧЕСНО".

Зокрема, тільки за 2016 рік Богуслаєв отримав понад 0,5 млрд гривень доходу, про що зазначив у своїй електронній декларації. Станом на кінець 2015 року у нього було 328,5 тис. акцій підприємства "Мотор Січ", однак станом на кінець 2016 року - 21,6 тис. акцій. Нинішня частка Богуслаєва становить менше 10%, тому відомості не публікуються в реєстрі.

Також повідомляється, що свій дохід нардеп офіційно отримав не від продажу цінних паперів, а як "інвестиційний дохід" від ТОВ "Фірма "Мотор-Ділер", яка є посередником по договорам по цінних паперах. Богуслаєв зберігає 25,6 млн доларів і 8,3 млн гривень в своєму ж "Мотор Банку".

Громадський рух підкреслює, що нардеп Богуслаєв в цьому році по доходах випередив торішніх рекордсменів Ігоря Котвіцького і Віталія Хомутинника, а бізнесмени Вадим Новинський, Костянтин Жеваго та Олександр Герега не потрапили навіть у першу десятку рейтингу.

Нагадаємо, раніше в Комітеті виборців України назвали депутатів, які пропустили всі засідання парламенту у березні. Серед нардепів-прогульників значиться також Богуслаєв.