ua en ru

Призначення Охендовського головою ЦВК свідчить про підготовку ПР до виборів Президента, - КПУ

Призначення Михайла Охендовського на посаду голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) - це явний крок партії влади у підготовці до Президентських виборів. Посади, які можуть вплинути на хід виборчої гонки, віддають "своїм людям". Так народний депутат України від КПУ Спиридон Кілінкаров прокоментував відповідну новину з ЦВК.

"Безумовно При високому професіоналізмі пана Охендовського, немає ніяких сумнівів і в його політичній заангажованості, - продовжив Він. - У 2004 році, як відомо, він представляв інтереси Януковича в суді після другого туру виборів. Крім того, в 2007 році він обирався членом ЦВК за квотою Партії регіонів у Верховній Раді".

Дії влади, на його думку, явно пов'язані із заявою прем'єр-міністра Азарова про те, що Янукович буде балотуватися на другий термін.

"Судячи з усього, Президент, партія якого втрачає залишки довіри, що не вірить у власну чесну перемогу і розраховує тільки на "правильний підрахунок голосів". Але слухняні чиновники його вже не врятують. Врятувати його може тільки підтримка народу, яку йому, можливо, вдасться повернути, якщо він згадає про своїй передвиборчій програмі, припинить згубну для країни євроінтеграцію і антинародні реформи", - резюмував Кілінкаров.