ua en ru

Призначення Бабича послом РФ порушує протокол і принижує Україну, - Гопко

Призначення Бабича послом РФ порушує протокол і принижує Україну, - Гопко Фото: Ганна Гопко розповіла, чому вважає призначення Михайла Бабича послом в Україні неприйнятним

Голова комітету ВР вважає, що Україна має право не надати дозвіл Михайлу Бабичу виконувати обов’язки посла

Нав’язування Російською Федерацією кандидатури Михайла Бабича послом в Україні - це порушення протоколу і бажання вчергове принизити Україну. Про це заявила голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко в ефірі "5 каналу".

"Це чергова провокація зі сторони Москви, порушення певних протокольних речей, і навіть етичних. Але це типова поведінка держави-агресора для того, щоб черговий раз принизити Україну", - сказала депутат.


Гопко також вважає, що Україна має право не надати дозвіл Бабичу виконувати обов’язки посла Росії.

"Якщо Росія виконає Мінські зобов’язання - забереться геть з нашої території, звільнять Донбас , повернуть нам Крим - тоді ми зможемо розглянути, наскільки кандидатура (Михайла Бабича, - ред. ) підходить чи не підходить нам. І Україна має повне право розглядати тривалий час, і має право за різними критеріями не надати дозвіл цьому саме послу", - зауважила вона.

На думку голови комітету у закордонних справах ВР, з боку українського МЗС та Адміністрації президента буде досить сильна реакція на такі дії РФ.

Нагадаємо, голова комітету Державної думи Російської Федерації у справах СНД Леонід Слуцький впевнений, що Михайло Бабич незабаром приступить до обов'язків посла РФ в Україні.