ua en ru

Назарбаєв 22 грудня прибуде до України як посередник у переговорах щодо Донбасу, - ЗМІ

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв має прибути до України наступного тижня.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв має прибути до України наступного тижня. Про це сьогодні, 15 грудня, повідомило видання "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на своє джерело.

Основною метою візиту казахського лідера називається посередництво Назарбаєва в переговорах для врегулювання "української кризи".

Крім того, до кінця поточного тижня очікується рішення уряду Республіки Казахстан про передачу гуманітарної допомоги Україні. Доставляти її Астана має намір залізницею до Харкова.

Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий сьогодні заявив, що найближчим часом можуть бути проведені переговори з Президентом Росії Володимиром Путіним про скликання тристоронньої контактної групи. "Думаю, що в найближчі дні можуть бути додаткові міжнародні переговори, у тому числі з Президентом РФ для того, щоб Росія була більш активною у цьому процесі", - наголосив Чалий.

Зараз же про жодну зміну переговорного формату, у якому б з'явився в ролі суб'єкта й надалі брав активну участь Назарбаєв, мова у джерела "Дзеркала..." не йде.

Нагадаємо, про готовність прийняти гуманітарну допомогу від Казахстану в українському РНБО заявляли ще наприкінці серпня. Як планувалося, доставка вантажу здійснюватиметься, швидше за все, повітряним шляхом.