ua en ru

Знайдені самописці згорілого в Сургуті Ту-154

Знайдені самописці згорілого в Сургуті Ту-154. Про це йдеться в повідомленні Міждержавного авіаційного комітету (МАК), передає РБК.
"Бортові параметричний і звуковий самописці знайдені. Комісія приступила до їх розтину", - повідомляє відомство.
Комісія МАК з розслідування авіаподії з літаком Ту-154 авіакомпанії "Когалимавіа" приступила до роботи на місці події в аеропорту Сургута. Комісія проводить огляд елементів конструкції повітряного судна і двигунів, складає схему розкиду уламків літака.
Нагадаємо, в аеропорту Сургута 1 січня 2011 р. після запуску двигунів, перед початком руху по магістральній стернової доріжці сталося загоряння літака Ту-154Б-2, рейсу Сургут - Москва, авіакомпанії "Когалимавіа". На борту знаходилися 134 людини, з них 8 членів екіпажу, 8 членів резервного екіпажу, 2 техніки та 116 пасажирів, у тому числі 9 дітей. Відразу ж після спалаху була проведена термінова евакуація людей, після чого пасажири і члени екіпажу були розміщені в будівлі аеровокзалу і їм була надана необхідна психологічна та медична допомога. У результаті інциденту, за останніми даними, загинули 3 людини, постраждали 43.
За фактом інциденту було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть більше двох осіб).