ua en ru

Навальний готовий провести переговори з Собяніним

Олексій Навальний заявив, що готовий погодитися на переговори з Сергієм Собяніним і обговорити з ним ситуацію, яка створилася в Москві після виборів.

За словами опозиціонера, у його штабу є претензії до даних, які опублікував Мосміськвиборчком. На переговори він готовий піти, тому що "хоче спокою в Москві, не має наміру віддати жодного голосу і розраховує на те, що заява Собяніна з пропозицією про переговори не є прийомом".

В якості умов для переговорів Навальний назвав "гласний і відкритий перерахунок голосів і аналіз відеозаписів на всіх "проблемних" дільницях". "Проблемними" він назвав ділянки з аномально високим (більш ніж на 10 сусідніх) голосуванням за Собяніна, дільниці, протоколи з яких були підписані після години ночі, а також ділянки з аномально високим голосуванням на дому (більше 5%).

Другою умовою Навальний назвав гласну перевірку всіх реєстрів заявок для голосування на дому і скасування результатів там, де реєстри оформлені неправильно.

Серед можливих учасників переговорів Навальний назвав начальників штабів двох кандидатів, голову Мосміськвиборчкому, представника штабу Навального в ММВК, керівника Громадського центру спостереження за виборами Олексія Венедиктова, представників спостерігачів Григорія Мельконьянца і Дмитра Орєшкіна.

"Ми закликаємо всіх чесних громадян, яких турбує доля міста, прийти сьогодні на офіційний і санкціонований мітинг на Болотній площі (19:00), щоб підтримати наші вимоги і дочекатися результатів переговорів", - йдеться в офіційній заяві.

У мерії щодо акції на Болотній в свою чергу, підкреслили, що узгоджена кількість учасників - 2,5 тис. осіб. Уряд міста застеріг прихильників Олексія Навального від провокацій і пообіцяв, що будь-які заворушення на масовій акції будуть негайно припинені поліцією.

Нагадаємо, за підсумками обробки 100% голосів, т.в.о. мера Москви самовисуванець Сергій Собянін виграв вибори столичного мера Москви з 51,37% голосів. У опозиційного кандидата Олексія Навального 27,24% голосів.