ua en ru

Мосміськвиборчком назвав Собяніна переможцем на виборах мера Москви

За підсумками обробки 100% голосів, т.в.о. мера Москви самовисуванець Сергій Собянін виграв вибори столичного мера Москви з 51,37% голосів.

За підсумками обробки 100% голосів, т.в.о. мера Москви самовисуванець Сергій Собянін виграв вибори столичного мера Москви з 51,37% голосів. Про це повідомляє "Комерсант FM".

У опозиційного кандидата Олексія Навального 27,24% голосів.

Замикають список представник "Яблука" Сергій Мітрохін (3,51%), член ЛДПР Михайло Дегтярьов (2,86%) і кандидат від "Справедливої ​​Росії" Микола Левич (2,79%).

Голова столичної виборчої комісії Валентин Горбунов підкреслив, що на дому в цей раз проголосували лише 104 тис. 694 людини - 1,44% від загального числа виборців. За відкріпними посвідченнями проголосували 3 тис. 558 осіб.

Фото: Єдиний день голосування в Росії

Коментуючи вимоги Навального скасувати результати голосування на дому, оскільки там нібито могли бути вчинені фальсифікації, Горбунов категорично відкинув підозри кандидата. "Давайте зовсім скасуємо результати на тих дільницях, де він набрав мало голосів", - заявив голова комісії.

Явка за даними Мосміськвиборчкому становить 32,7%, а скарг за їх даними не надходило.

Мосміськвиборчком назвав Собяніна переможцем на виборах мера Москви

колаж: РБК

Олексій Навальний ще раніше заявляв, що не згоден з підсумками виборів. "Малювані собянінські 51,5% гарантуються тільки сфабрикованими даними з виїзного голосування. Ми не визнаємо таких результатів і вимагаємо анулювання виїзного голосування", - сказав він. "Ми вимагаємо другого туру, якого хочуть москвичі, які проголосували за другий тур", - зазначив Навальний і пообіцяв закликати всіх незгодних вийти на вулиці.

Мітинг на підтримку Навального відбудеться сьогодні близько 19:00 за московським часом на Болотній площі.

Напередодні на Болотній площі концерт на честь святкування Дня міста "Я люблю Москву" перетворився на мітинг на підтримку т.в.о. градоначальника Сергія Собяніна.

Зазначимо, що за даними exit polls соціологи наводили дані, які дещо розходяться з даними Мосміськвиборчкому.

За даними ВЦВГД, Собяніна підтримали 53%, Навального - 32%, Мельникова - 8%, Мітрохіна - 3%, Левичева і Дегтярьова - по 1%.

За даними Центру політичних технологій, на виборах лідирує Собянін (56%). опозиціонер Навальний набирає 29%, комуніст Мельников - 9%, інші кандидати отримали по 2%.

За даними ФОМ, Собянін набирає якраз 52,5%, а Навальний - 29,1%.