ua en ru

Нацрада може скасувати прийняте рішення про видачу ліцензії "1+1", - гендиректор каналу

Нацрада може скасувати прийняте рішення про видачу ліцензії "1+1", - гендиректор каналу Фото: генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко

Ткаченко заявив, що АПУ перед виборами невигідно мати непідконтрольний медіа-ресурс

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення може скасувати прийняте раніше рішення про видачу ліцензії телеканалу "1+1". Про це заявив генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко, повідомляє ТСН.

"Нацраді нічого не заважало видати нам ліцензію сьогодні, але цього не відбувається. А відбуваються розмови на тему "будьте лояльніше до президента", почекайте, дайте той документ чи інший... Ми подали пакет документів з усією необхідною інформацією шість місяців тому. Зараз, як бачимо, відбувається підміна понять і у нас є всі підстави для побоювань, що Нацрада може скасувати прийняте раніше рішення. Запит пані Фещук (який формально ми так і не отримали) про кінцевого бенефіціара не більше ніж хитрість, яка не може впливати на факт видачі нам ліцензії", - заявив він.

Крім того, Ткаченко заявив, що Адміністрації президента України перед виборами невигідно мати непідконтрольний медіа-ресурс.

"У приватних бесідах я неодноразово отримував інформацію, що з боку Адміністрації президента здійснюється тиск на Нацраду. Пов'язують це з тим, що перед виборами Адміністрації президента невигідно мати непідконтрольний медіа-ресурс", - сказав він.

Він також додав, що в Україні немає механізмів націоналізації телеканалів.

"Для нас стало несподіванкою дізнатися, що голова Нацради пов'язує продовження ліцензії каналу "1+1" з націоналізацією Приватбанку. У нашій країні існує механізм націоналізації банку, але, слава Богу, немає механізмів націоналізації телеканалів", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення пов'язують затримку видачі ліцензії "1+1" з націоналізацією Приватбанку.