ua en ru

Нацрада попередила регіональний телеканал за мапу України без Криму

Нацрада попередила регіональний телеканал за мапу України без Криму Фото: Нацрада оголосила попередження регіонального телеканалу за трансляцію карти України без Криму

Інцидент стався через неуважність працівника телерадіокомпанії "МТВ-ПЛЮС"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телерадіокомпанії "МТВ-ПЛЮС" Мелітопольського району Запорізької області за трансляцію в ефірі карти України без анексованого Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Нацради.

В ході перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "МТВ-ПЛЮС" Нацрада виявила порушення Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а саме абзацу 9 частини 2 статті 6, де вказано, що "не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їх окремих дій, які виправдовують або визнають правомірною окупацію території України".


У лютому 2016 року в рамках програми "Регіон.Підсумки" вийшов сюжет "Спеціальний репортаж", в кінці якого глядачам показали карту України без Криму.

Директор "МТВ-ПЛЮС" заявив, що це була технічна помилка, вчинена із-за неуважності працівника каналу. Колектив компанії вибачився перед глядачами за неприємний інцидент.

Однак Нацрада зафіксувала факт порушення і оголосила попередження телеканалу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацрада оголосила попередження телеканалу Ахметова через серіал про бойовиків Донбасу.