ua en ru

У Нацрозвідці США заявили, що кібератаки РФ можуть торкнутися і України

У Нацрозвідці США заявили, що кібератаки РФ можуть торкнутися і України Фото: кібератака (Pixabey)

У США вважають, що загрози варто очікувати в сферах, де РФ вже здійснює кібератаки

Протягом 2018 року Росія буде проводити потужні кібератаки й може застосувати їх проти України. Про це йдеться в доповіді директора Національної розвідки США Деніела Коутса.

"Ми очікуємо, що Росія буде проводити зухвалі і більш руйнівні кибероперації протягом наступного року, і, ймовірно, використає нові інструменти проти України", - йдеться в доповіді.

Крім того, в документі зазначено, що від РФ варто чекати загрози у сферах, де вона вже здійснює кібератаки проти України. Так, мова може йти про зрив роботи енергосистеми, викрадення і подальше поширенні конфіденційної інформації.

"Російська розвідка та служби безпеки і надалі будуть атакувати критичну інфраструктуру США і їх союзників, і намагатися отримати закриту інформацію про політику США по комп'ютерним мережам США і НАТО", - додав Деніел Коутс.

Нагадаємо, раніше секретар Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов повідомив, що збитки України від кібератак Російської Федерації (РФ) оцінюються в десятки мільйонів доларів.