ua en ru

Збитки від кібератак РФ на Україну оцінюються в десятки мільйонів доларів, - Турчинов

Збитки від кібератак РФ на Україну оцінюються в десятки мільйонів доларів, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Росія четвертий рік веде проти України гібридну війну

Збитки України від кібератак Російської Федерації (РФ) оцінюється в десятки мільйонів доларів. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов в ході зустрічі з помічником президента США з кібербезпеки Джошем Стайнманом, передає прес-служба РНБО.

"Під час зустрічі сторони обговорили питання українсько-американського співробітництва у сфері кібербезпеки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Турчинов заявив, що РФ вже четвертий рік веде проти України гібридну війну, одним з елементів якої є кіберагресія.

"Україна витримала кілька потужних кібератак, які завдали чималої шкоди. Збитки, нанесені нашій країні оцінюються в десятки мільйонів доларів", - заявив секретар РНБО.

За його словами, для забезпечення системної протидії кіберзагрозам РНБО України ухвалив стратегію кібербезпеки. У той же час, з метою координації структур, що відповідають за різні аспекти цієї проблематики, створено Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО.

Турчинов підкреслив, що розгортається національна телекомунікаційна мережа і створюється захисний ІТ-контур, який повинен захистити державні інформаційні ресурси і об'єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Турчинова, що президент РФ Володимир Путін під час російсько-білоруських штабних навчань "Захід-2017" продемонстрував готовність до наступальної війни.