ua en ru

Нацрада призначила позапланову перевірку на NewsOne

Нацрада призначила позапланову перевірку на NewsOne Фото: засідання Нацради (nrada.gov.ua)

Нацрада перевірить інформацію про структуру власності цього телеканалу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") у зв'язку з неподанням інформації про зміни в структурі власності. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Нацради.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 11 жовтня.

"11 жовтня Національна рада призначила позапланову перевірку ТОВ "Новини 24 години", щоб перевірити інформацію про структуру власності цього телеканалу. Як зауважив голова Національної ради, з відкритих джерел стало відомо, що управління телеканалом було передано Андрію Портнову. У ЗМІ також було оприлюднено інтерв’ю самого А. Портнова, який підтвердив цей факт", - сказано у повідомленні.

Нацрада підкреслює, що відповідно до закону "Про телебачення і радіомовлення" телерадіоорганізація упродовж 30 днів після виникнення підстав для внесення змін до ліцензії має подати відповідну заяву до відомства. Вказано, що відведений час минув, а жодних документів до Національної ради так і не надійшло.

"Ми хочемо з’ясувати обставини, що відбулося, і діємо відповідно до чинного законодавства", - підсумував член Нацради Сергій Костинський.

Нагадаємо, на початку жовтня спікер Верховної ради Андрій Парубій підпише постанову про звернення до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) з санкцій щодо "112 Україна" і NewsOne після того, як парламент відхилить проекти про його скасування.

Парубій зазначив, що в парламент внесли дві постанови про скасування рішення Ради від 4 жовтня. За його словами, для підписання початкового рішення ці проекти повинні бути винесені на розгляд Ради і відхилені.

Як писало РБК-Україна, 4 жовтня парламент рекомендував РНБО ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne. Парламентська фракція "Народного фронту" ініціювала санкції проти телеканалів на прохання президента Петра Порошенка.