ua en ru

Нацполіція отримала доступ до телефону співробітника НАБУ у справі про прослуховування Холодницького

Нацполіція отримала доступ до телефону співробітника НАБУ у справі про прослуховування Холодницького Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Слідчі отримали доступ до інформації про зв’язок абонента за період з 1 жовтня 2018 року по даний час

Печерський районний суд Києва надав Національній поліції доступ до телефону співробітника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у рамках справи про прослуховування керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Судовий репортер".

Як зазначається, відповідно до ухвали суду, слідчі отримали доступ до інформації оператора мобільного зв’язку щодо номера, яким користується працівник НАБУ. Так, слідчі отримали доступ до інформації про зв’язок абонента за період з 1 жовтня 2018 року по даний час.

Відповідне рішення було ухвалено у рамках справи, відкритої за фактами перевищення влади та службового становища працівниками НАБУ, посягання ними на життя та здоров’я працівників правоохоронних органів, незаконного заволодіння транспортним засобом та розбою з метою заволодіння чужим майном.

За даними правоохоронців, невстановлені працівники НАБУ проводили негласні слідчі (розшукові) дії без відповідного рішення суду.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Холодницький звернувся до поліції та Служби безпеки України з проханням провести розслідування за фактом прослушки САП представниками НАБУ. Він також заявляв, що працівники НАБУ намагалися встановити обладнання для прослуховування САП. У свою чергу, у НАБУ заперечують прослушку Холодницького.