ua en ru

Холодницький просить поліцію та СБУ провести розслідування за фактом прослушки

Холодницький просить поліцію та СБУ провести розслідування за фактом прослушки Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Холодницький повідомив СБУ про прослушку з боку НАБУ

Керівник Спеціалізованої антикорупційного прокуратури Назар Холодницький просить поліцію та Службу безпеки України (СБУ) провести розслідування за фактом прослушки САП представниками НАБУ. Про це заявив Холодницький у ході брифінгу.

Холодницький наголосив, що у незалежність САП ніхто не буде втручатися.

"Щодо негласних слідчих дій... Було повідомлено офіційно СБУ і зараз СБУ оглядає сейф, який було вилучено і продовжить займатися справою...Коли немає законних підстав починається груба сила, яка, на жаль, приведе тільки до негативних наслідків. Я буду просити керівництво Нацполіції, СБУ провести якісне розслідування кожного з проваджень: за фактом прослушки, ДТП, угону автомобіля і за фактом неправомірних дій спецназу НАБУ, задіяного у цій операції. Винні особи мають понести відповідальність", - заявив він.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, у внутрішньому дворі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) виявлені незаконно встановлені працівниками НАБУ засоби прослушки.

У прес-службі розповіли, що поруч з адміністративним будинком був виявлений автомобіль, у якому працівники НАБУ здійснювали незаконні оперативно-технічні заходи. Авто було заблоковано правоохоронцями.

Підкреслимо, що в НАБУ заперечують прослушку Холодницького.