ua en ru

Нацполіція передала документи Димінського до Інтерполу

Нацполіція передала документи Димінського до Інтерполу Фото: Петро Димінський (Євген Кравс / УНІАН)

Українська сторона очікує на відповідь Інтерполу з понеділка

Національна поліція передала на розгляд Інтерполу документи щодо президента ФК "Карпати", підприємця Петра Димінського. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Документи передали на розгляд генерального секретаріату Інтерполу. Подальший механізм наступний: генеральний секретаріат розгляне ці документи на предмет, чи не містять вони ознак расової, політичної чи релігійної дискримінації, після чого буде винесене рішення про оголошення або не оголошення цього громадянина у міжнародний розшук по лінії Інтерполу", - повідомив Тракало.

За його словами, українська сторона очікує на відповідь Інтерполу з понеділка.

Нагадаємо, Петра Димінського підозрюють у скоєнні смертельної ДТП. 18 серпня 2017 року у Львівській області сталася ДТП за участю автомобіля Mercedes S 65 AMG, який належить бізнесмену. В результаті аварії загинула 31-річна Наталія Триль, яка була за кермом іншої машини.

За даними слідства, за кермом був саме Димінський, проте спочатку провину на себе взяв його охоронець Андрій Борщ, якого згодом виправдали. Зазначимо, незабаром після інциденту Димінський вилетів з України, поліція проводила обшуки в офісах його фірм.

Раніше повідомлялося, що суд дозволив Генеральній прокуратурі України затримати Димінського. 15 грудня Нацполіція оголосила його у розшук.