ua en ru

Нацполіція відсторонила від служби 13 "беркутівців" на час розслідування справ Майдану

Нацполіція відсторонила від служби 13 "беркутівців" на час розслідування справ Майдану Фото: Нацполіція відсторонила від служби 13 "беркутівців"

Питання про подальшу службу "беркутівців" будуть вирішувати атестаційна і поліцейська комісії після рішення суду

Керівництво Національної поліції України прийняло рішення про відсторонення від служби 13 бійців спецпідрозділу "Беркут" на час розслідування справ Майдану. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України з посиланням на департамент комунікації Нацполіції.

"Беркутівці" підозрюються у злочинах щодо учасників Майдану в грудні 2013-лютому 2014 років.

Питання про подальшу службу колишніх бійців "Беркута" в поліції будуть вирішувати атестаційна і поліцейська комісії після прийняття рішення судом.

Нацполіція направила лист до Генпрокуратури про надання інформації щодо процесуального статусу поліцейських у кримінальній справі про вчинення злочинів відносно учасників Революції Гідності, зокрема тих поліцейських, які в той час проходили службу в "Беркуті".

ГПУ надала інформацію про 13 таких осіб. Щодо 6 "беркутівців" обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або домашній арешт. Ще щодо 4 осіб запобіжний захід не обирається.

Однак Нацполіція усунула всіх 13 "беркутівців" від виконання служби до рішення суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час допиту в суді екс-президент Віктор Янукович фактично "здав" колишніх співробітників спецроти "Беркут", обвинувачених у розстрілі людей на Майдані.