ua en ru

Нацполіція з початку року зафіксувала 372 неправдивих повідомлення про мінування

Нацполіція з початку року зафіксувала 372 неправдивих повідомлення про мінування Фото: В'ячеслав Аброськін (facebook.com arsen.avakov.1)

З початку року зловмисники 146 разів "мінували" адмінбудинку органів влади

Національна поліція з початку року зафіксувала 372 неправдивих повідомлення про мінування. Про це заявив заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, передає прес-служба Національної поліції України.

"Такі факти фіксуються на території всієї країни. Однак найчастіше - це регіони, де відбуваються більшість громадських, політичних і суспільних подій в державі. Так, за 8 місяців 2017 всього таких повідомлень зареєстровано в Києві (96), а також Одеській (87), Дніпропетровській (48), Харківській (28), Львівській (26) і Херсонській (22) областях",- заявив Аброськін.

За його словами, згідно зі статистикою, найчастіше об'єктами "мінерів" ставали адмінбудинку органів влади (146 фактів), приміщення інфраструктури (46) і заклади торгівлі (29). Крім того, надійшло 76 повідомлень про "замінування" інших об'єктів інфраструктури.

altaltalt

Фото: інфографіка Нацполіції (npu.gov.ua)

Крім того, Аброськін зазначив, що через дуже м'яке чинне законодавство щодо таких правопорушень, кількість помилкових повідомлень знаходиться на неприйнятно високому рівні. Він звернув увагу на посилення відповідальності за скоєння такого роду правопорушень.

"Основною метою таких протиправних посягань є створення обстановки загального страху, невпевненості і безпорадності, викликає недовіру до органів влади, породжує паніку, а тим самим порушує безпеку суспільства. Не можна недооцінювати, особливо в той час, коли в нашій країні йде війна з окупантом", - резюмував Аброськін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі невідомі повідомили про "мінування" будівель двох судів міста - Малиновського районного та апеляційного.