ua en ru

В Нацполіції назвали причини зростання злочинності за останні роки

В Нацполіції назвали причини зростання злочинності за останні роки Фото: В'ячеслав Аброськін (УНІАН)

Зокрема, на зростання злочинності впливає ситуація на Донбасі і закон про люстрацію

Перший заступник глави Нацполіції України, начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін назвав причини зростання злочинності в Україні. Про це йдеться в його інтерв'ю, опублікованому на "Обозревателе".

По-перше, вважає Аброськін, на зростання злочинності впливає війна на Донбасі.

"Ті ж обстріли, в результаті яких і цивільні люди, й наші військові отримують поранення, гинуть - це йде за статтею "теракт", - розповів він.

Крім цього, зростанню злочинності сприяє рівень життя населення.

"По областях ситуація відрізняється. Наведу один приклад: в якійсь області більша частина чоловічого населення виїжджає на заробітки в Польщу та інші країни. А якщо чоловіків менше, то і, відповідно, злочинів", - додав Аюроськин.

Третя причина - "закон Савченко", який "дозволив десяткам тисяч злочинців вийти на свободу". Серед них, зазначив начальник кримінальної поліції, ті, хто "не відбув і половини строку покарання". При цьому багато хто вже встигли повторно вчинити злочин.

"Також це і закон про люстрацію. Дуже багато професіоналів, які не мали жодного стосунку до Януковича і його команди, були "викинуті" з тоді ще міліції. Я особисто знаю гідних поліцейських зі Львівської, Закарпатської, Харківської областей, які після люстрації опинилися "на вулиці". Але багато з них пішли служити в зону проведення АТО", - підкреслив Аброськін.

Нагадаємо, в Україні можуть створити туристичну поліцію.