ua en ru

У Нацполіції не виключають нових провокацій проти дипустанов Польщі

У Нацполіції не виключають нових провокацій проти дипустанов Польщі Фото: Олександр Фацевич (mvs.gov.ua)

З 26 квітня по 9 травня в Україні будуть проходити масові заходи, які можуть використовувати для провокацій

У Національній поліції України не виключають нових провокацій проти дипломатичних установ Польщі на території України. Про це заявив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, повідомляє прес-служба МВС.

Так, за словами Фацевича, з 26 квітня по 9 травня в Україні будуть проходити масові заходи, які можуть використовувати для провокацій та дестабілізації ситуації.

"28 квітня відзначатиметься 71-ша річниця сумнозвісної операції "Вісла", яка була пов’язана з примусовою депортацією етнічних груп українців зі східних районів Польщі. На цьому фоні ми не виключаємо нових провокацій, спрямованих на загострення українсько-польських відносин. Вони можуть бути спрямовані проти дипломатичних установ Польщі чи об'єктів польсько-української історії", - зазначив Фацевич.

Крім того, Фацевич додав, що учасники "першотравневих демонстрацій представляють, зокрема, політичні партії та громадські об’єднання лівого спрямування, що підвищує ризик виникнення конфліктів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці переходять на посилений режим через проведення масових заходів в кінці квітня та на початку травня.