ua en ru

Нацкомпослуг пропонує проводити розрахунки різниці в тарифах щоквартально

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг внесла на розгляд Кабінету міністрів України проект постанови "Про затвердження порядку відшкодування різниці між економічно обґрунтованим та встановленим тимчасовим тарифом для населення для суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення". Про це вчора на брифінгу повідомив голова Нацкомпослуг Валерій Саратов, передає прес-служба відомства.

"Зараз населення сплачує за воду та тепло за тарифами, що значно нижчі економічно обґрунтованих. В середньому по Україні тарифи покривають близько 60% собівартості водопостачання та 70% собівартості виробництва теплової енергії. Різницю підприємствам виплачує держава", - сказано у повідомленні.

"Коли новий порядок набере чинності, то такі розрахунки будуть проводитися щоквартально, а не за результатами року, як зараз. До того ж, визначення сум відшкодувань стане простим та зрозумілим і буде визначатися як різниця між економічно обґрунтованим та реально діючим тарифом", - також заявляє прес-служба.

Читайте також: Кабмін заперечує інформацію про підвищення комунальних тарифів на третину