ua en ru

Нацкомфінпослуг ініціює збільшення початкового капіталу ломбардів до 500 тис. гривень

Нацкомфінпослуг ініціює збільшення початкового капіталу ломбардів до 500 тис. гривень Фото: Нацкомфінпослуг ініціює збільшення початкового капіталу ломбардів до 500 тис. гривень

А для більш широкої діяльності в цій сфері - до 1 млн гривень

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг ініціює збільшення початкового капіталу ломбардів до 500 тис. гривень. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, ринок ломбардів досі не має свого закону, є тільки законопроект, який зараз перебуває у Верховній Раді, тому ми змушені зараз ініціювати зміни в наші нормативні документи щодо підвищення вимог до капіталу таких фінансових установ", - сказав він.

Член Нацкомфінпослуг пояснив, що початковий капітал для організації діяльності ломбардів буде збільшено до 500 тис. грн, а для більш широкої діяльності в цій сфері - до 1 млн грн.

"На сьогоднішній день розмір 200 тис. грн для ломбарду, для того, щоб почати цю діяльність, недостатньо, оскільки ломбард - це фінансово-кредитна установа, тому наш документ передбачає збільшення розмірів капіталу до 500 тис. грн, а для тих, хто має окремі підрозділи ломбардів - до 1 млн грн", - додав Залєтов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацкомфінпослуг анонсувала ряд змін у вимогах до діяльності страхового ринку в 2016 році.