ua en ru

Національна рада парламенту Швейцарії ухвалив заборону на носіння чадри

Законопроект, що забороняє приховувати особа чадрою в громадських місцях, затвердив Національну раду парламенту Швейцарії. Рішення ухвалене за ініціативою правою Швейцарської народної партії всупереч думку уряду, передає Deutsche Welle.
За проголосував 101 депутат нижньої палати, проти - 77. Документ був розроблений і представлений на обговорення за ініціативою правою Швейцарської народної партії, яка виступає за обмеження припливу іммігрантів.
Прийнятий законопроект тепер повинен бути затверджений верхньою палатою парламенту - Радою кантонів.
У числі іншого законопроект зобов'язує відкривати обличчя всім людям, які звертаються до органів влади, а також користуються громадським транспортом. Автори документа стверджують, що ухвалення закону дозволить підвищити рівень безпеки, оскільки позбавить можливості злочинців ховати обличчя.
Яке покарання буде застосовуватися до людей, які порушують цей закон, поки не відомо.
Нагадаємо, раніше закони, що забороняють людям приховувати своє обличчя в громадських місцях, взяли Франція і Бельгія. З такою ж ініціативою виступив уряд Нідерландів.
Тиждень тому стало відомо, що у Франції вперше до суду залучено дві мусульманки за порушення закону про заборону носіння паранджі. Їх засудили до штрафу в розмірі 200 дол.