ua en ru

Нацгвардія просить СБУ перевірити заяву екс-комбата "Азову" щодо сепаратистів у НГУ

Нацгвардія просить СБУ перевірити заяву екс-комбата "Азову" щодо сепаратистів у НГУ Фото: емблема Нацгвардії

Андрій Білецький заявив, що керівництво Нацгвардії несе загрозу обороноздатності України

Національна гвардія звернулась до військової прокуратури та Служби безпеки України з проханням перевірити заяву колишнього комбата полку "Азов", народного депутата Андрія Білецького щодо корупції та наявності сепаратистів серед керівництва НГУ. Про це йдеться в заяві Нацгвардії на сайті відомства.

"14 січня 2017 року народним депутатом Андрієм Білецьким через засоби масової інформації була викладена заява, що дискредитує та заплямовує діяльність Національної гвардії. Зокрема, на його думку, на керівних посадах перебувають відверті сепаратисти, керівництво Нацгвардії несе загрозу обороноздатності нашої держави, та у самій структурі діє системна корупція", - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим НГУ звернулась до військової прокуратури та СБУ з проханням перевірити викладені факти.

"Ми вважаємо, що такий підхід дозволить уникнути непорозумінь, та забезпечить неупередженість, прозорість та об’єктивність. Зі свого боку гарантуємо всебічне сприяння та допомогу", - запевнили у відомстві.

Нацгвардія просить СБУ перевірити заяву екс-комбата "Азову" щодо сепаратистів у НГУНацгвардія просить СБУ перевірити заяву екс-комбата "Азову" щодо сепаратистів у НГУ

Фото: заяви Нацгвардії керівництву СБУ та військової прокуратури

Там також додали, що з початку 2017 року до Головного управління Національної гвардії не надходило жодних документів від нардепа Білецького з приводу інформації, зазначеної в його публічній заяві.

Як відомо, полк спеціального призначення "Азов" є лінійним підрозділом спецназу у складі військової частини №3057 Східного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії.

Нагадаємо, раніше в терористичній організації ДНР затримали медсестру Нацгвардії України. Згодом нардеп Семен Семенченко заявив, що бойовики можуть "заарештувати" ще чотирьох працівників військової частини Національної гвардії в Маріуполі.