ua en ru

Нацгвардія має намір сформувати спецбатальйон "Крим", - командир "Донбасу"

Національна гвардія України має намір сформувати добровольчий батальйон спеціального призначення "Крим".

Національна гвардія України має намір сформувати добровольчий батальйон спеціального призначення "Крим". Про це у своєму Facebook повідомив командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"На місці дислокації батальйону "Донбас", частини якого йдуть на Схід, буде сформований новий добровольчий батальйон спеціального призначення "Крим". Таке рішення прийнято командуванням національної гвардії України у відповідь на звернення більше, ніж 2000 резервістів з "Донбасу", - написав Семенченко.

За його словами, після відходу останньої роти "Донбасу" (за 5-6 днів), звільнилася група інструкторів з батальйону"Донбас", протягом місяця створять батальйон добровольців по тій же системі підготовки, що і "Донбас".

"Обидва батальйони будуть об'єднані під єдиною системою оперативного командування і в майбутньому, сподіваємося, стануть основою для окремої бригади Національної гвардії України "Донбас". Про цілі та завдання нового батальйону, вимоги до кандидатів буде повідомлено додатково", - зазначив Семенченко.