ua en ru

У Нацгвардії назвали кількість небойових втрат з початку АТО

У Нацгвардії назвали кількість небойових втрат з початку АТО Фото: Сподар заявив, що в 2017 році в Нацгвардії сталося 4 самогубства (ngu.gov.ua)

Небойові втрати Нацгвардії при виконанні завдань в зоні АТО склали 43 людини

Небойові втрати Нацгвардії України серед військовослужбовців з початку АТО становлять 126 осіб. Про це в інтерв'ю агентству "Українські новини" заявив заступник командувача Нацгвардії Ярослав Сподар.

"У нас з 2014 року небойові втрати, в тому числі, потонулі військовослужбовці, що потрапили в ДТП і так далі, складають 126 осіб. Ми втратили цих людей з різних причин, там були і хвороби, і нещасні випадки, особиста необережність, побутові ситуації, дорожньо-транспортні пригоди", - сказав Сподар.

Він уточнив, що небойові втрати при виконанні завдань в зоні АТО склали 43 людини з 198 загиблих за час проведення операції.

"Що стосується суїцидальних випадків, тобто об'єктивні та суб'єктивні причини. У нас намічається чітка тенденція до зменшення суїцидальних випадків. На сьогоднішній день ми маємо 4 таких випадки за поточний рік: 1 - в зоні АТО, 1 - на мирній території, в позаслужбовий час, 1 - в лікарні і ще 1 суїцид - у відпустці. При цьому в 2015 році було 23 випадки, в 2016 році - 15", - сказав Сподар.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України встановив чисельність призовників на строкову службу в Національній гвардії в серпні в кількості 1 тис. чоловік.