ua en ru

У Нацбанку розповіли про рівень міжнародних резервів

У Нацбанку розповіли про рівень міжнародних резервів Фото: Україна в жовтні збільшила міжнародні резерви (НБУ)

Регулятор вважає цю суму достатньою для згладжування валютних коливань

На початку листопада рівень міжнародних резервів України становив 18,9 млрд доларів. Про це сьогодні під час брифінгу заявив виконуючий обов'язки голови Національного банку Яків Смолій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міжнародні резерви на початку грудня склали 18,9 млрд доларів США", - заявив Смолій.

За його словами, таких показників цілком достатньо для проведення інтервенцій з метою згладжування надмірних коливань на валютному ринку у випадку необхідності.

Нагадаємо, за підсумками жовтня, дефіцит поточного рахунку платіжного балансу зменшився порівняно з вереснем до 408 млн доларів.

Така динаміка була зумовлена істотним зменшенням виплат за рахунком первинних доходів і подальшим зростанням перекладів. Однак одночасно розширився дефіцит торгівлі товарами, з-за чого у порівнянні з жовтнем минулого року від'ємне сальдо поточного рахунку збільшилося.

Всього з початку року дефіцит поточного рахунку трохи розширився до 3,3 млрд доларів (з 2,9 млрд доларів у січні - жовтні минулого року). Це відбулося, насамперед, з-за великих закупівель продукції машинобудування та енергоносіїв - природного газу і вугілля.