ua en ru

Нацбанк вважає реалістичним курс 24,1 гривні за долар

Нацбанк вважає реалістичним курс 24,1 гривні за долар Фото: голова НБУ Валерія Гонтарєва

Гонтарєва допустила можливість зниження курсу через ситуацію на міжнародних ринках енергоносіїв

Національний банк України (НБУ) вважає реалістичним курс 24,1 гривні за долар, закладений у державному бюджеті на 2016 рік. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Гнучке курсоутворення - це наш збалансований платіжний баланс. Зараз це близько нуля, або дуже маленький мінус... Це фундаментальне значення того, яким буде наш обмінний курс. На наступний рік у держбюджеті закладено курс 24,1 грн/дол. Нацбанк вважає, що це реалістичний курс", - заявила Гонтарєва на питання, наскільки може зрости курс долара в наступному році.

У той же час, вона допустила можливість зниження курсу з-за ситуації на міжнародних ринках енергоносіїв, ціни на які продовжують падати.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві фінансів прогнозували курс 24,4 гривень за долар до кінця 2016 року.

Також Гонтарєва повідомила, що міжнародні резерви України у 2015 році зросли на 77% - до 13,3 млрд доларів.

"Одним з наших пріоритетних завдань є нарощування міжнародних резервів. Протягом року нам вдалося придбати достатньо валюти для нарощування міжнародних резервів... В результаті нам вдалося наростити резерви, не створюючи дисбалансу на валютному ринку... Нам вдалося на 77% - до 13,3 млрд доларів", - заявила вона.