ua en ru

Нацбанк НАБУ просить перевірити законність рішення столичного суду на користь Суркісів

Нацбанк НАБУ просить перевірити законність рішення столичного суду на користь Суркісів Фото: Нацбанк звернувся до НАБУ по справі про вклади Суркісів у "ПриватБанку" (Rach-(fcdynamo.kiev.ua))

Мова йде про рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 6 листопада 2017 року

Національний банк України просить Національне антикорупційне бюро України перевірити законність дій суддів Київського апеляційного адміністративного суду, які розглядали справу за позовом сім'ї Суркісів щодо оскарження їх пов'язаності і стягнення коштів з ПАТ КБ "ПриватБанк". Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, Нацбанк стверджує, що при прийнятті зазначеного рішення суд проігнорував докази, надані НБУ та ПАТ КБ "ПриватБанк", і підтвердили рішення суду першої інстанції про стягнення з банку на користь Рахміля Суркіса (батько Григорія та Ігоря Суркісів-ред.) засобів, які при націоналізації банку не були обмінені на акції додаткової емісії і до сьогодні обліковуватися на його депозитних рахунках.

При цьому, відзначають у Нацбанку, судом не вирішено питання щодо припинення дії відповідних депозитних договорів. Таким чином, вищезазначеними судовими рішеннями безпідставно подвоєні зобов'язання банку перед Рахмилем Суркісом.

Регулятор заявляє, що дії суддів можуть завдати держбанку шкоду в особливо великих розмірах.

У зв'язку з цим, регулятор НАБУ просить внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань всі викладені факти, а також письмово повідомити НБУ про реєстрацію цих документів.

Крім того, Національний банк України подав касаційну скаргу у Вищий адміністративний суд України, дата розгляду ще не призначено.

Нагадаємо, 16 листопада цього року набуло чинності рішення Вищого адміністративного суду України, яким він відмовився зупиняти виконання рішень судів першої інстанції про стягнення з "ПриватБанку" вкладів сім'ї Суркісів.

Раніше, 17 травня поточного року, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов сім'ї Суркісів по оскарженню зв'язності та стягнення коштів з ПАТ КБ "ПриватБанк" на користь сім'ї Суркісів.