ua en ru

Нацбанк поки не планує створювати власну криптовалюту

Нацбанк поки не планує створювати власну криптовалюту Фото: НБУ не планує створювати власну криптовалюту (фото з відкритих джерел)

Регулятор вивчає можливість законодавчого регулювання обігу такого виду валют

Національний банк України поки не розглядає можливість створення власної кріптовалюти. Про це повідомила прес-служба регулятора на сторінці у Facebook.

Як повідомляється, на даний момент НБУ вивчає можливість, так би мовити, "електронізації гривні".

"Національний банк вивчає сучасні інноваційні технології і розглядає широкий спектр можливостей їх застосування в перспективі, зокрема в рамках проекту Cashless есопому. Однак, Національний банк уточнює, що мова йде про можливе введення електронної гривні, а не власної криптовалют", - йдеться в повідомленні.

Крім того, центральний банк нагадав, що в кінці 2016 почав дослідницький проект для можливого впровадження е-гривні - національної валюти на основі технології блокчейн, яка може дозволити мінімізувати трансакційні витрати на переведення грошей від одного учасника платіжного ринку України іншому і одночасно проводити їх з практично миттєвою швидкістю.

#commentary Коментар прес-служби Національного банку України щодо запровадження власної криптовалюти: Національний банк...

Опубліковано Національний банк України 11 січня 2018 р.

Нагадаємо, вчора в Раді національної безпеки і оборони заявили, що Нацбанк може випустити власну криптовалюту.