ua en ru

Нацбанк очікує репатріації до кінця року 0,3 млрд доларів дивідендів

Нацбанк очікує репатріації до кінця року 0,3 млрд доларів дивідендів Фото: Олег Чурій (Julia Berezovska / Press office NBU)

НБУ зберігає прогноз до кінця року на виплату 1,4 мільярда доларів

Станом на сьогодні було репатрійовано дивідентів на суму 1,1 мільярда доларів США. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови Національного банку Олег Чурій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зберігаємо наш прогноз до кінця року на виплату 1,4 мільярда доларів. Станом на сьогодні було репатріаційовано дивідентів на суму 1,1 мільярда доларів США, що загалом відповідає нашим прогнозам", - заявив Чурій.

Заступник голови НБУ зазначив, що компанії, як правило, намагаються купувати валюту для репатріації на початку місяця.

Нагадаємо, у липні Національний банк (НБУ) прогнозував обсяг репатрійованих в 2017 році іноземним інвесторам дивідендів на рівні 1,4 млрд доларів. У Нацбанку пояснювали, що збільшення суми дивідендів відбувається у зв'язку зі зняттям мораторію на їх репатріацію. "У прогноз (на 2017 рік - ред.) закладено збільшення репатріації дивідендів на 0,7 млрд у порівнянні з попереднім роком за рахунок дозволу на виплату іноземним інвесторам дивідендів, нарахованих в 2014-2016 роках", - повідомляли в НБУ.