ua en ru

Нацбанк у 2017 році 152 рази співпрацював з правоохоронними органами

Нацбанк у 2017 році 152 рази співпрацював з правоохоронними органами Фото: НБУ активно співпрацює з правоохоронцями (УНІАН)

Найчастіше доступ до документів надавався Генпрокуратурі

Національний банк України в 2017 році 152 рази надавав правоохоронним органам доступ до документів, що є банківською таємницею. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

У грудні минулого року такий доступ у рамках розслідувань кримінальних правопорушень у банківській сфері надавався 22 рази.

Зокрема, Генеральна прокуратура просила документи 7 разів, Національна поліція і Національне антикорупційне бюро - по 6 разів, Служба безпеки України – 2 рази і Державна фіскальна служба.

Найбільш активно в минулому році регулятор співпрацював з Генпрокуратурою і Нацполицией.

Відзначимо, у березні 2015 року парламент України ухвалив Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних з банком осіб", яким запроваджено кримінальну відповідальність керівників і власників банку за дії, які призвели до віднесення банківської установи до категорії неплатоспроможних, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі чи кредиторам

Нагадаємо, що міністр фінансів Олександр Данилюк звинувачує ГПУ в тиску на посадових осіб Міністерства фінансів, Національного банку України "Приватбанку".

Банк ініціював порушення 5 кримінальних справ, однак ГПУ, на думку міністра, затягує їх розгляд.