ua en ru

Данилюк звинувачує ГПУ в тиску на посадових осіб Мінфіну, НБУ та ПриватБанку

Данилюк звинувачує ГПУ в тиску на посадових осіб Мінфіну, НБУ та ПриватБанку Фото: Данилюк звинувачує ГПУ в тиску на посадових осіб у справі "ПриватБанку" (КМУ)

ПриватБанк ініціював порушення 5 кримінальних справ, розгляд яких затягує ГПУ

Міністр фінансів Олександр Данилюк звинувачує ГПУ в тиску на посадових осіб Міністерства фінансів, Національного банку України "ПриватБанку". Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook.

"Порушуються і активно просуваються справи проти діючих посадових осіб ПриватБанку, Мінфіну і НБУ. Генеральною прокуратурою було порушено ряд кримінальних справ щодо нібито незаконних дій посадових осіб Приватбанку, Мінфіну і НБУ, в яких активно ведуться слідчі дії", - написав він.

Крім того, за словами глави Мінфіну, Генпрокуратура також активно порушує кримінальні справи проти радників, які займаються розслідуванням виведення коштів з банку перед його націоналізацією.

"Збуджуються й активно ведуться кримінальні справи за фактами залучення банком радників, які займаються документуванням масштабів і схем незаконного виведення коштів з ПриватБанку колишніми власниками/менеджментом банку, результати роботи яких будуть використані в судових справах, як в українських, так і іноземних юрисдикціях", - заявив Данилюк.

Міністр також додав, що "ПриватБанком" було ініційовано порушення 5 кримінальних справ, зокрема, щодо доведення банку до неплатоспроможності, незаконного виведення різними способами коштів з банку, неналежне використання конфіденційної інформації з серверів банку. Однак, жодна з цих справ на сьогоднішній день не була передана на розгляд до суду, а досудові розслідування за даними виробництвами просуваються вкрай повільно, а в деяких справах слідчі дії взагалі не ведуться.

Також Данилюк вважає, що зустріч Юрія Луценка і екс-власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського в Амстердамі не "випадкова".

"Зустріч в Амстердамі Юрія Луценко з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань", - написав міністр.

Ми вітаємо вчорашнє позитивне рішення Лондонського суду щодо заморозки активів колишніх власників ПриватБанку до моменту...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 21 грудня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що у ГПУ немає ніяких кримінальних проваджень стосовно аудиторів "Приватбанку".