ua en ru

У НАТО заявили про готовність дати відсіч у разі наступу РФ

У НАТО заявили про готовність дати відсіч у разі наступу РФ Фото: війська НАТО (flickr.com-nato)

Чотири міжнародні батальйони, розміщені у Східній Європі, готові відповісти на агресію РФ

Міністри вісьмох країн НАТО у четвер, 29 червня, після зустрічі в Брюсселі заявили, що чотири міжнародні батальйони, розміщені у Східній Європі, повністю готові відповісти на будь-яку російську "агресію". Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, Німеччина, Великобританія, США і Канада нині очолюють міжнародні групи швидкого реагування, розміщені в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

"Сьогодні ми заявляємо, що (ці батальйони, - ред.) готові стримати і, в разі необхідності, негайно відповісти на будь-яку агресію спільно з національними збройними силами", - підкреслюється у спільній заяві міністрів оборони.

Слід зазначити, що вказані батальйони, сформовані з представників 15 різних держав НАТО, налічують загалом близько 4500 військових.

У документі наголошується, що їх розміщення стало "прямою відповіддю на агресивні дії Росії на периферії території НАТО, які знизили стабільність та безпеку, збільшили непередбачуваність".

Нагадаємо, НАТО має намір продовжувати надавати допомогу Україні в посиленні кіберзахисту на тлі масштабної хакерської атаки 27 червня 2017 року.