ua en ru

НАТО взяло курс на нарощування військового потенціалу України, - МЗС РФ

Заступник директора департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила про те, що НАТО взяло курс на нарощування військового потенціалу України, використовуваного проти цивільного населення на південно-сході країни.

Заступник директора департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила про те, що НАТО взяло курс на нарощування військового потенціалу України, використовуваного проти цивільного населення на південно-сході країни. Про йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Росії.

"В явно провокаційному ключі взято курс на нарощування військового потенціалу України, який використовується, як відомо, проти цивільного населення на південному сході країни", - сказала Захарова, коментуючи завершення напередодні в Брюсселі засідання міністрів закордонних справ НАТО.

Крім того, вона зазначила, що НАТО перекладає відповідальність за ситуацію в Україні на Росію.

"Судячи з коментарів Генсекретаря НАТО за результатами цього засідання, в альянсі продовжують перебувати у полоні стереотипів "холодної війни", керуючись спотвореною логікою "свій - чужий". Замість серйозного аналізу непростих внутрішніх соціально-політичних процесів в Україні, робляться спроби спрощено перекласти на Росію всю відповідальність за події в Україні, ігноруються наші активні зусилля з метою сприяння політичному мирного врегулювання кризи", - сказала Захарова.

Вона підкреслила, що НАТО нагнітає військово-політичну напруженість поблизу російських кордонів.

"Судячи з коментарів генсекретаря НАТО... під приводом подій в Україні продавлюється лінія нагнітання військово-політичної напруженості поблизу російських кордонів. Знову озвучені установки на всемірну мобілізацію ресурсів і сил для колективної самооборони - при цьому відсутні скільки-небудь заможні аргументи про наявність загроз будь-якої з країн альянсу з боку Росії", - йдеться в повідомленні.