ua en ru

НАТО посилить сили швидкого реагування у відповідь на події в Україні

НАТО посилить сили швидкого реагування у відповідь на події в Україні.

НАТО посилить сили швидкого реагування у відповідь на події в Україні. Про це на прес-конференції у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"У нас вже є сили швидкого реагування НАТО. Це - багатонаціональні сили, які можуть бути розгорнуті де завгодно в світі для колективного захисту. Тепер ми значно збільшимо їх ступінь реагування. Ми розвинемо те, що я назвав би вістрям наших сил швидкого реагування - дуже висока ступінь готовності зі здатністю розвернутися в дуже короткому терміни", - розповів Расмуссен.

Він наголосив, що підготовлений план дій - "це відповідь на агресивну поведінку Росії, а також на всі інші можливі виклики безпеки".

За його словами, план дій передбачає, що у НАТО будуть "правильні сили та правильне обладнання в правильному місці в потрібний час". Дані сили будуть включати кілька тисяч військових, "готових відповісти при необхідності з повітря, моря та за підтримки спецназу".

Інші подробиці про нові силах НАТО Расмуссен не навів. Financial Times з посиланням на офіційного представника альянсу повідомляє, що сили швидкого реагування будуть включати близько 4 тис. військових і зможуть бути приведені у готовність відповісти на загрозу протягом приблизно 48 годин.