ua en ru

НАТО не збирається надсилати війська в Украіну, - замгенсека

НАТО не збирається надсилати війська в Украіну, - замгенсека Фото: Джеймс Аппатурай

Альянс зосередився на передачі Україні досвіду

НАТО не збирається надсилати війська в Украіну. Про це повідомив заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політичної безпеки, спеціальний представник генерального секретаря на Південному Кавказі і в Центральній Азії Джеймс Аппатурай в ході 12-ого щорічного форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES 2015), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ні, зараз немає такого обговорення. Я не передбачаю, що воно (обговорення - ред.) буде, щоби надіслати війська НАТО у східну Україну",- сказав Аппатурай.

За його словами, нині Альянс зосередився на передачі Україні досвіду, щоб українські військові були спроможні самі захистити себе.

"Деякі країни надають більше прямої участі в операціях, НАТО передає більше досвіду і розбудови спроможності, але я не передбачаю прямого спрямування Натівських військ до України",- підсумував він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко повідомив про заморожування його російських активів в ході відкриття 12-ої щорічного форуму Ялтинської європейської стратегії (YES 2015). Також він зробив ряд інших заяв, зокрема Президент привітав українців з першим днем, без жодних жертв і пострілів.