ua en ru

НАТО долучиться до забезпечення безпеки під час проведення Євро-2012 в Україні, - Бренгельманн

Північноатлантичний альянс долучиться до забезпечення безпеки під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 в Україні. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Дірк Бренгельманн на прес-конференції у четвер, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ви знаєте, традиційно ми зосереджуємось на співпраці в оборонній реформі. Це залишається ключовим елементом нашої співпраці. Але ми також розширюємо нашу співпрацю, і сюди включаємо і протистояння новим викликам безпеці, які стосуються як країн НАТО, так і України. В цьому році ми будемо мати приклади реальних результатів нашої співпраці, оскільки в багатьох галузях ми працюємо досить активно, але головним чином будемо зосереджуватись також на питаннях футбольного чемпіонату Євро-2012", - відзначив він.
Бренгельманн поінформував, що наприкінці вересня 2011 р. група експертів з НАТО прибуде до України, щоб розробити пакет можливих способів допомоги Україні в забезпеченні безпеки цього чемпіонату. "Я не можу сказати про остаточні результати, оскільки це буде лише наприкінці вересня, але ми працюємо над цим і ціла низка міністерств і відомств задіяні до цього процесу", - зазначив він.