ua en ru

НАТО очікує від України ухвалення закону про нацбезпеки

НАТО очікує від України ухвалення закону про нацбезпеки Фото: Кей Бейлі Хатчисон (kay-(flickr.com-archivesnews)

В Альянсі вітають реформи в Україні

НАТО очікує від українського уряду прийняття закону "Про національну безпеку", який дозволить громадянському суспільству контролювати військових. Про це в рамках Міжнародного форуму з безпеки в Києві заявила постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчисон.

За її словами, в Альянсі вражені прогресом, досягнутим нашою країною на шляху реформ.

"Дозвольте мені сказати про тих реформах, які очікує НАТО (від України – ред.). Це закон "Про національну безпеку", який забезпечить цивільний контроль над військовими... Для того, щоб стати частиною НАТО, ви повинні продемонструвати стійку демократію, верховенство права, свободу преси, що у вас є уряд, який може відстоювати та захищати себе, тому що НАТО базується на мощі і демократії", - підкреслила Хатчисон.

Вона також зазначила, що боротьба з корупцією і російською агресією на Донбасі є двома фронтами, на яких "воює" наша країна.

"Україна бореться на двох фронтах. Безумовно, на Донбасі і в Криму, і тут ми зробимо все, щоб відповісти на агресію Росії. На додаток до цього ви боріться ще й з корупцією. Це необхідно зробити до того, як ви освоїте стабільну демократію. Боротьба з корупцією, утвердження принципів демократії та верховенства права - все це може забезпечити майбутнє України як сучасної європейської держави", - сказала представник НАТО.

Крім того, Хатчисон зазначила, що агресія Росії проявляється не тільки у веденні війни на Донбасі і окупації Криму, але і у втручанні у вибори по всьому світу і гібридної війні і пропаганді.

Нагадаємо, Євросоюз закликає народних депутатів поліпшити законопроект про нацбезпеку відповідно до євроатлантичних принципам.