ua en ru

ЄС закликає Раду поліпшити законопроект про нацбезпеку згідно з євроатлантичними принципами

ЄС закликає Раду поліпшити законопроект про нацбезпеку згідно з євроатлантичними принципами Фото: ЄС (European-Union)

У ЄС вітають ухвалення законопроекту про нацбезпеку в першому читанні

Євросоюз закликає народних депутатів поліпшити законопроект про нацбезпеку відповідно до євроатлантичних принципів. Про це йдеться в повідомленні Представництва ЄС в Україні у Тwitter.

Так, у ЄС вітають ухвалення законопроекту про нацбезпеку в першому читанні і закликають депутатів завершити роботу над ним.

"Ми закликаємо всіх депутатів завершити роботу над законопроектом (про нацбезпеки, - ред.) і поліпшити його у відповідності з ключовими європейськими та євроатлантичними принципами. Парламентський контроль та громадський нагляд за всім сектором безпеки, у тому числі СБУ, є важливими елементами реформи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 квітня Верховна рада прийняла в першому читанні законопроект про нацбезпеку України (№8068). Відповідне рішення підтримали 265 нардепів.

Відзначимо, раніше ЄС і НАТО розкритикували український закон про нацбезпеку. Так, в листі голови Представництва ЄС в Україні, посла США в Україні, глави Представництва НАТО в Україні та голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні повідомлялося, що ряд положень законопроекту "Про національну безпеку України" суперечить практикам Євросоюзу і НАТО. Зокрема, згідно з документом, зазначений законопроект не передбачає парламентського контролю за діяльністю Служби безпеки України що є одним з фундаментальних вимог НАТО.