ua en ru

НАТО відмовило у візах дипломатам РФ, призначеним замість висланих

НАТО відмовило у візах дипломатам РФ, призначеним замість висланих Фото: дипломатичний паспорт Росії (wikipedia.org/Олег Золото)

У Брюсселі оголосили небажаними сім дипломатів і відмовили видавати візи ще трьом

Північноатлантичний альянс (НАТО) не буде видавати візи російським дипломатам, яких збиралися направити для роботи у брюссельське постійне представництво. Про це повідомив заступник голови Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Олександр Грушко, передають російські ЗМІ.

"Так, дійсно, сім чоловік були оголошені небажаними. І (в Брюсселі, - ред.) оголосили, що не будуть видавати візи ще трьом співробітникам", - сказав Грушко.

Нагадаємо, що із-за отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Британії ряд країн, зокрема учасниці Євросоюзу, а також США і Канада прийняли рішення вислати російських дипломатів.

Зокрема, на даний момент до рішення Британії про видворення російських дипломатів приєдналися 28 країн. Таким чином, на даний момент ухвалено рішення про видворення понад 140 дипломатів.

Першою рішення вислати з країни російських дипломатів прийняла Британія. Так Британія поклала відповідальність за інцидент зі Скрипалем на Росію і прийняла рішення про висилку з країни 23 російських дипломатів. У відповідь МЗС РФ оголосило персонами нон грата 23 британських дипломатів.

У свою чергу Росія прийняла рішення вислати 59 дипломатів з 23 країн у відповідь. Крім того, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що вони відкликають згоду на функціонування генерального консульства США в Санкт-Петербурзі.

Додамо, що Росія також висилає 13 діючих дипломатів України з посольства в Москві і Ростові-на-Дону.