ua en ru

НАТО вже направило до України 8 радників з різних питань

НАТО вже направило до України 8 радників з різних питань Марчін Кожіел

Країни-члени НАТО вже направили в Україну 8 радників з різних питань. Про це в ході брифінгу заявив директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Марчін Кожіел, передає кореспондент РБК-Україна.

"Країни-члени НАТО відправили вже експертну дорадчу групу радників з різних питань, професіоналів дуже високого рівня. Їх роль в Україні - допомагати уряду, Міноборони, ЗСУ та іншим інституціями українського сектору безпеки реформувати оборонний сектор України на основі євроатлантичних стандартів", - заявив Кожіел .

"Зараз в Україні перебуває 8 радників, яких члени НАТО призначили. Вони працюють з різними питаннями, включаючи оборонну політику, оборонне планування, кіберзахист, логістику, командування збройними силами, співпрацю з РНБО, професійну підготовку військовослужбовців і цивільних працівників Міноборони. Вони вже почали працювати в Україні... Перший радник приїхав в Україну ще в минулому році", - розповів Кожіел.

За його словами, НАТО має безліч можливостей, які може використовувати за допомогою семінарів, візитів, конференцій, а також через радників.

"Нам потрібно постійно чути від уряду України, від українських представників, що їм потрібна допомога", - сказав Кожіел. Він також зазначив, що більшість проектів між Україною та НАТО мають довгостроковий характер.

Як повідомлялося, у 2015 р. підрозділи і окремі військовослужбовці Збройних сил України візьмуть участь у 237 заходах індивідуальної програми партнерства з НАТО.

Раніше стало відомо, що "Укроборонпром" готовий модернізувати близько 300 танків Т-72, ​​які зараз знаходяться в армійському резерві, до стандартів НАТО.